- a szabad emberek országa és az ősi Sziám

Thaiföld - turista szemmel

Délkelet-Ázsia legelérhetőbb és azonnal vonzalmat keltő országa: a természeti szépségek bámulatba ejtők, az építészet mesés, a kultúra sokszínű és izgalmas, a konyha felejthetetlen. Thaiföld Délkelet-Ázsia gyöngyszeme, a köztudatban a "mosolyok országa" néven is ismert.

bangkok02Az egykor Sziámnak nevezett királyság jelenleg a Távol-Kelet harmadik legnagyobb országa, gazdag kultúrája és az ott élők kedvessége elbűvöli az idelátogatókat. Elég csak pár napot eltölteni ott  ahhoz, hogy könnyen belássuk, miért lett az egyik leglátogatottabb turistacélpont; aranyozott templomok, ősi romvárosok, rejtelmes Buddha-szobrok, hegyek és őserdők, végeláthatatlan rizsföldek, forró napsütés a hosszan elhúzódó mesés tengerparton.

umphang-jungle-trekking-water-fallEurópai szemmel nem egyszerű azt a rengeteg szépséget befogadni, amit ez a trópusi paradicsom a lótuszvirágok és orchideák szín kavalkádjával, mesés élővilággal, egzotikus ételekkel nyújt. Ahhoz, hogy Thaiföldről átfogó képet kapjunk, látni kell az ország változatos arcát, érezni Bangkok lüktető, nyüzsgő metropoliszát, a hegyes északot, bebarangolni a varázslatos szigetvilágot és betekintést kapni a keleti filozófia, a buddhizmus világába.

Royal-Thai-Handicraft_1434107422A buddhista filozófia alapja, hogy mindig őrizzük meg mosolyunkat, ezért lett Thaiföld a mosoly országa. A helyiek kedves, türelmes emberek, utánozhatatlan vendégszeretetükről híresek. Thaiföld az ajándéktárgyak dzsungele, a megrögzött vásárlóknak igazi kísértés. A turisták nem tudnak ellenállni a rengeteg gazdag portékának, amit a helyiek kínálnak: thai selymek, pamutok, arany-, ezüst- és bronzáruk, porcelánok, drágakövek, ékszerek és kézimunkák tömkelege csábítja költekezésre az idelátogatókat.

5825208-traditional-floating-market-in-Bangkok-Thailand-Stock-Photo-food-thailand-thaiThaiföld legnagyobb meglepetései közé tartozik a Thai konyha különleges ételek ízvilága: helyi zöldségfélék, bambuszrügy, darált mogyoró, halolaj képezi az ételek alapvető hozzávalóit, amelyet egzotikus fűszerekkel (chili, curry) és ízesítőkkel "bolondítnak meg".

Részletes anyagaink Thaiföldről...

Thaiföld hatalmas, izgalmas és gyönyörű. ezért többet ér meg néhány oldalnyi ismertető. Ezét mi is önálló honlapokat szenteltünk ennek, az egyik utolsó földi paradicsomnak. Thaifölddel kapcsolatos részletes anyagaink, szolgáltatásaink ezen a honlapokon tekinthetők meg.

THAIFÖLDI UTAZÁS, THAIFÖLDI PROGRAMOK

 

Facebook oldalainkon folyamatosan közlünk cikkeket, információkat. Érdemes elolvasni ezeket! (Klikk a hivatkozásokra...)

THAIFÖLD MAGYARUL

PHUKET MAGYARUL

BANGKOK MAGYARUL