Kambodzsa - A Khmer birodalom ösvényein

Kambodzsa - turista szemmel...

A tipikus kambodzsai utak, kirándulások középpontjában néhány napos „ha már Thaiföldön vagyunk, elugrunk Kambodzsába is” típusó látogatások állnak. Pedíg Kambodzsa történelmi emlékei és természeti szépségei, tengerparti üdülési lehetőségei ennél jóval többet érnek meg.  Egy sokkal tartalmasabb és egyben hosszabb programba beleférhetnek a kevésbé turistás, és igazán hiteles helyek is, a letűnt Khmer birodalom emlékei, a trópusi táj szépségei és a falusi Kambodzsa múltat idéző falvai is.

Néhány javasolt hely és látványosság Kambodzsában:

Phnom Penh

kambodzsa01A főváros, a közelmúlt borzasztó eseményei ellenére is megőrizte szépségét, gazdag történelmi múltjának emlékeit és kulturális hagyományait. Sok, a buddhizmus csodálatos építészetére, művészetére alapuló templom - monostor együttes található a városban és közvetlen környékén. Ezek közül a leglátványosabb az Ezüst Pagoda. Különlegessége, hogy egyike azon történelmi emlékeknek, ami megőrizte a letűnt Khmer birodalom  kultúrájának mesés és kifinomult gazdagságát.

Siem Reap - Angkor

kambodzsa02Kambodzsa legfőbb látványossága Angkor, a templomváros. Több mint 100 temploma, a khmer birodalom lakosságának – a dzsungel által benőtt, majd nemrégiben feltárt falvai, a környék öntözéses gazdálkodásának víztárolói és csatornái a hajdani khmer birodalom nagyságát, uralkodóinak emlékét őrzi. Angkor azonban nemcsak Angkor Wat és Angkor Tom, hanem Siem Reap teljes környéke is. A fő látványosságok mellett kihagyhatatlan élmény Bayon és Ta Prohm. Izgalmas hajós kirándulás is a Ton Le Sap tó cölöpfalvakban élő halászközösségeinek meglátogatása is.

[/ow_fluid]

Udong

kambodzsa03Kevésbé látogatott, de gyönyörű látványosság Udong, a 16.-18. századi Kambodzsa fővárosa is. A régi város romjai, gyönyörű sztupák, pagodák és Buddha szobrok sora két hegygerinc mentén találhatók.

Sihanoukville

kambodzsa04Ha nyaralni vágyunk, a legszebb hely Sihanoukvillle. a modern tengerparti üdülőhely ma már minden kényelemmel felszerelt szállodák, üdülők sora. Innen remek 1 napos kirándulásokat is tehetünk a környék falvaiba, az érintetlen dzsungelekbe is.

Részletes anyagaink Kambodzsáról...

Kambodzsa kevésbé ismert uticél, mint például a környező országok, Thaiföld és Vietnam. Gazdag t9rténelmi múltjának emlékei, természeti szépségei, lenyűgöző tengerpartjai sokkal többet érnek meg, mint egy néhány oldalnyi ismertető. Ezét mi is önálló honlapot neki. KAMBODZSÁVAL kapcsolatos részletes anyagaink, szolgáltatásaink ezen a honlapon tekinthetők meg:

KAMBODZSAI UTAZÁS, KAMBODZSAI PROGRAMOK