India - az Istenek földje és a kultúra bölcsője

India - turista szemmel

India egyszerűen lenyűgöző, de egy rövid utazás során megismerhetetlen ősi és mégis modern világ is.

india02Megismerhetetlen, mert a turistáknak ritkán van annyi ideje, hogy a szubkontinens meglátogatásánál sokat markoljanak, vagy legalább egy piciny részletét is közelebbről megismerhessék.. Óriási ország, hatalmas távolságokkal és még belső repülőjáratokkal is nagy vállalkozás lenne az ország akár legérdekesebb tájait, városait, nevezetességeit meglátogatni. Marad tehát nekünk az ízelítő, vagy egy régió meglátogatása. Ezek közül az egyik legismertebb az Arany háromszög, ami egyben legkedveltebb uticél is. Azonban ez igazán csak egy kis szelet. India nem az Aranyháromszög. India egy egész kontinens, ami csak szinte véletlenül tapadt Eurázsiához. Egy igazi nyüzsgő világ, az emberi kultúra igazi bölcsője. 1.2 milliárd ember lakhelye.

india01Lenyűgöző, mert elképesztően gazdag civilizációs emlékekben és megdöbbentő hétköznapi életképei, a gazdagság és a nyomorúság letaglózó együttléte miatt. Sajnos India néhány napos meglátogatása kevésnek szokott bizonyulni ahhoz, hogy az utazó a felszínes benyomásokon túlmenően értse meg az itteni élet rengeteg ellentmondását. Nehéz megérteni a látottak alapján, hogy miért nevezik a nemzetközi sajtó komoly elemzéseiben Kína mellett ezt az országot a világ leendő urainak. Pedig a kis családi vállalkozások tömegének, a tudásszomjjal teli fiatalok sokaságának látványa mögött ott rejtőzködik ennek az országnak a hatalmas fejlődési potenciálja.

buthan01És India az nem csak India, hanem Nepál, Buthan és egy kicsit Tibet is. Ezt a hatalmas vidéket ősi és egységes civilizáció fogja össze, ami az épppen aktuális politikai határoktól függetlenül áthatja a mindennapok életét. Ezt csak egy kicsit megismerni is egy életre szóló utazás.

Részletes anyagaink Indiáról...

India, az emberi kultúra igazi bölcsője titokzatos és egyben modern, de a sok évezredes kultúra legfontosabb értékeit büszkén őrző többet ér meg néhány oldalnyi ismertető. Ezét mi is önálló honlapot neki. INDIÁVAL  kapcsolatos részletes anyagaink, szolgáltatásaink ezen a honlapon tekinthetők meg hamarosan.

www.indiaiut.hu