Ausztrália a titokzatos és gyönyörű kontinens

Australia-Sunset-3

Ausztrália - turista szemmel...

Ausztrália Európához képest a földgömb túlsó és alsó részén terül el, kb. 83 Magyarországnyi területen. Ráadásul nem is csak egy ország, hanem egy jó nagy kontinens. Mellényzsebében elférne egész Európa. Egyetlen gond van vele: piszok messze van, oda eljutni egy komplett napnyi repülés és és ennek ára sem kevés. Viszont, ha már eljutottunk oda, az egyik legszebb uticél, amit a barangoló utas csak kívánhat magának. Ráadásul: Mivel a déli féltekén található, a nyár és a tél pont fordítva jelenik meg. Decemberben kezdődik a nyár, márciusban az ősz, júniusban a tél és szeptemberben a tavasz. A hegyvidékek kivételével egész évben szinte nem csökken a hőmérséklet 0°C alá.

A kontinens sok olyan jellemzővel bír, ami egy utazás, nyaralás, de akár egy hosszabb, "bakancsos" barangolás remek célpontjává teheti. Néhány érv arra: miért éppen Ausztrália?

barrierhole01Egyrészt: Ausztrália természeti szépségei, a végtelen, napsütötte horizont, áthatolhatatlan trópusi őserdők, viharos déli tengerpartok. A nagy korallzátony emberfeletti szépségű atolljai. kis A partok mentén elszórtan épült nagyvárosokban a művészet és a gasztronómia iránti európai lelkesedés ötvöződik a sport és a természet szeretetével.

AustraliarockMásrészt: Területének nagy része sík, kopár és rendkívül ritkán lakott. Igazi Paradicsom ez a rész azoknak, akik valamilyen különleges természeti szépségre, hosszas és fantasztikus tájakon átvezető utazásra vágynak.

australiarainforest01Harmadrészt: Ausztrália természeti kincseinek és kultúrájának sokszínűségével, egyedülálló növény és állatvilágával csábítja a turistákat a kontinensre. 500 nemzeti parkja van, amelyekben találunk esőerdőket, sivatagokat, hegyvidékeket és part menti dűnéket.

Részletes anyagaink Ausztráliáról...

Ausztrália titokzatos és egyben modern, az őslakók és a betelepülők kultúráit ötvöző történelmű, és egyben világunk egyik legmodernebb életstílusát hordozó, különleges világ. Hatalmas és gyönyörű. Ezért többet ér meg néhány oldalnyi ismertetőnél. Ezért mi is önálló honlapot neki. AUSZTRÁLIÁVAL kapcsolatos részletes anyagaink, szolgáltatásaink ezen a honlapon tekinthetők meg hamarosan.

www.ausztralut.hu