Burma - Mianmar - Az ezer pagoda országa és és a modern Myanmar

Burma - turista szemmel...

Az ezer pagoda országának, Burmának mai hivatalos elnevezése Mianmar. Az ország sikeresen megőrizte ősi kultúráját és népi hagyományait és hitvilágát. Aranyozott templomai, több, mint 5000, mai is működő pagodája, nyaralóhelyeinek fehér homokos partszakaszok, az érintetlen dzungeleken át hömpölygő Irrawaddy-folyó, a helyiek tiszta szívből nyújtott kedvessége és a természet szépsége mindenkit lenyűgöz.

Myanmar Shwedagon Pagoda 01Yangon (régebben: Rangoon) az ország néhai fővárosa kertekkel és parkokkal tarkított városképet mutat. amelyben szétszórtan helyezkednek el a buddhista templomok, pagodák. Legfőbb látványossága, a világon mindenhol ismert  nevezetessége a Schwedagon pagoda, ami a legenda szerint 2500 éves.

mandalay01Mandalay az ország második legnagyobb városa, kulturális központ. Korábban a burmai királyok lakhelye és spirituális központ volt: a mai napig megtalálhatók itt a korabeli paloták, templomok és pagodák maradványai. Emellett kézműves termékei is méltán híresek.

bagan01Bagan a burmai civilizáció szülőhelye, több mint száz pagodának ad otthont, Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb régészeti parkja található itt. Látványa felejthetetlen. A „pagodák völgyének” a felkelő vagy a lemenő nap fényében, a párás levegőben is szikrázó látványának egyszerűen nincs párja a világon. A közeli Popa-hegy sziklaormára épített templom jelentős zarándokhely.

inle01A Bagan városa mellett  hullámzó Inle-tó évszázados halászfalvainak a modern élet romboló hatásától mentes „tiszta” kultúrája, ősi halász életmódjuk, a tó vizére, cölöpökre épített halászfalvaik meglátogatása sokkal többet ad, mint egy – a körutaknál szokásos – „skanzen” típusú látogatás.

Részletes anyagaink Burmáról...

Burma titokzatos, évezredes kultórát hordozó és gyönyörű. ezért többet ér meg néhány oldalnyi ismertető. Ezét mi is önálló honlap szenteltünk ennek az országnak, az üsi Annamnak és a modern Vietnamnak... a leszálló sárkány földjének. Burmával  kapcsolatos részletes anyagaink, szolgáltatásaink ezen a honlapon tekinthetők meg hamarosan. (klikk a képre...)


Burma igazán megér egy önálló turisztikai honlapot! El is indítottuk, itt található:

BURMAI UTAZÁS. BURMAI PROGRAMOK

Facebook oldalunkon folyamatosan közlünk cikkeket, információkat. Érdemes elolvasni ezeket! (Klikk a hivatkozásokra...)

BURMA - MYANMAR MAGYARUL