Indonézia

Indonézia - turista szemmel...

Földünk túloldalán, sok ezer kilométer távolságban található egy érdekes és titokzatos uticél: Indonézia. több mint 18.000 szigetet számláló szigetvilága 5.000 km hosszan nyúlik el Szumátra észak-nyugati csücskétől Irian Jaya (Pápua Új-Guinea nyugati fele) keleti határáig. És ezekekből csak kb. 6000 lakott, a többi még felfedezésre vár. Legnagyobb és legismertebb szigetei Jáva, Bali, Szumátra, Borneo, Celebesz és Pápua Új-Guinea. Ahány név, annyi gyökeresen eltérő trópusi világ, helyi törzsekkel, ősi kultúrákkal és igazi vad, trópusi természeti környezettel. Hatalmas feladat lenne ennek csak egy egészen piciny részét is bemutatni. Éppen ezért csak egy pár szót tudunk arról szólni, hogy :

Miért éppen Indonézia?

comodo01Indonézia természete: Indonézia állat-és növényvilága is sok érdekességet tartogat. Mivel a szigetek nagy részét trópusi őserdő borítja, a növényzet elsősorban liánokból, pálmákból, orchideákból és látványos hatalmas növényekből áll. Az állatvilág is figyelemreméltó, mert az általunk is jól ismert delfinek, tigrisek, majmok mellett ritka, veszélyeztetett állatfajok is élnek itt. Ezek egyike a komodói varánusz ami az egész világon csak Komodo szigetén él a vadonban.

borobudur01Indonézia legizgalmasabb kulturális látványosságai, gazdag múltjának emlékei,  a különböző templomok, templom együttesek é és paloták. Ezek közül is a talán a legismertebbek Borobudur buddhista templomcsodái. A  Jáva szigetén található, hatalmas területet elfoglaló, számtalan templomból álló buddhista ” templomváros”. Meglátogatása kihagyhatatlan egy indonéziai út során! Hasonló és szintén eszméletlenül gyönyörű építményeket találhatunk Prambanában (Ez nem Buddhista hanem hindu szentély.) Sok hasonló híres és a mai napig „üzemelő” szakrális hely van. Néhány ezek közül: Besakih templom, Goa Gajah barlangszentély.

baliholiday01Ha nyaralni akarunk, akkor talán Bali a lehet a legfőbb uticél.: Ha Bali szigetére látogatunk, akkor természetesen először a fehér homokos tengerpart a cél. De a fürdőzés és szörfözés után rengeteg érdekes látnivalót is találunk. Érdemes nekivágni a sziget őserdeinek, a sziget egyéb tájainak is. ugyanis Bali világörökségi kultúrtáj címet kapott lélegzetelállító látványt nyújtó egyedi öntözőrendszerrel kialakított földjeinek és az azok között elhelyezkedő templomoknak és palotáknak köszönhetően.

 

Részletes anyagaink Indonéziáról...

Ausztrália titokzatos és egyben modern, az őslakók és a betelepülők kultúráit ötvöző történelmű, és egyben világunk egyik legmodernebb életstílusát hordozó, különleges világ. És gyönyörű. Ezért többet ér meg néhány oldalnyi ismertető. Ezét mi is önálló honlapot neki. INDONÉZIÁVAL kapcsolatos részletes anyagaink, szolgáltatásaink ezen a honlapon tekinthetők meg hamarosan.

www.indonezut.hu

[