Japán – Hong Kong – Thaiföld – tavaszi körút

TAVASZI VIRÁGZÁS ÁZSIÁBAN: JAPÁN – HONG KONG – THAIFÖLD NAGYKÖRÚT 2017

Japán - hong Kong - Thaifüld körút: Ázsia tavasza. Cseresznyevirágzás Japánban. Tavasz Hong kong-ban, Újév Thaiföldön.

Történelmi körutazás a tavaszi Ázsiában – Thaiföldi nyaralással

Japán, Hongkong és Thaiföld önmagukban is szép, izgalmas uticélok. Különösen egy csomagban, ahol a Japán legszebb déli tartományát,  Hong Hong csodáit bemutató körút egy remek thaiföldi, déltengeri üdüléssel párosul.

Van azonban egy legyőzhetetlen érv, amiért ezt a kombinációt ajánljuk, és évente csak egy alkalommal! Évente egy, és csak egy indulási időpont van, ami valami rendkívülit tesz hozzá ehhez a körúthoz. A legközelebbi ilyen időpont: 2017. április 2.-a. Ha ekkor indulunk, akkor...

sakura01Április első és második hete Oszakában a cseresznyevirágzás időszaka. A Sakura, a Japán cseresznyevirágzás, mint egy, a Japán szigetein végig vonuló több száz kilométer széles , délről északra gördülő, színpompás virágöv, ekkor ér Oszakába. Virágzó cseresznyefák százezrei szegélyezik az utakat, lepik el a parkokat, terítik be a tájat és körítik a hagyományos látnivalókat, templomokat, palotákat, várakat...

Japán ilyenkor megváltozik. Az emberek hagyományos népviseletbe öltöznek és kiköltöznek a természetbe. Ez a fantasztikus látvány fogja várni utunk során.

sakura02Április második és harmadik hete Hongkongban a tavasz csúcspontja. A téli hideg megszűnik, az időjárás kellemessé, tavaszivá  válik. Hasonlóvá, mint a Kanári szigetek tavasza. Ilyenkor a természet szinte felrobban, mindent ellep a friss zöld és a tavasz kibomló virágözöne.

Ezt nyúltjuk Önnek Hongkongban. A modern Hongkong izgalmas metropoliszát és a tradicionális kínai város évszázados titkait, Hongkong szigeteinek templomait és kis halászfalvait. Csak mindezt a kibomló tavaszi természettel körítve.

sakura03Április harmadik és negyedik hete Thaiföldön a hivatalos Thai Újév, a Songkran időszaka. A nagyvárosokban,  turista központokban ez a fékevesztett ünneplés, az utcai fesztiválok, az éjszakai bulik időszaka.

Azonban a Sonkran nem csak ez, hanem a Thai nép, talán legszebb, legbensőségesebb ünnepe is! A hagyományos Songkran kimondhatatlanul szép és bensőséges templomi és családi szertartásokból áll. Ilyenkor lemossuk magunkról az elmúlt év porát és problémáit, tiszteletet adunk szüleinknek és az öregeknek. Bemutatjuk virágáldozatainkat a helyi isteneknek, meglátogatjuk a Buddhista szent helyeket, szerencsekérő áldozatot mutatunk be az oltároknál. Mi elvisszük Önt nemcsak a legszebb tengeri üdülőhelyre, hanem ha érdekli, akkor a hagyományos thai újév, turisták elől gondosan elrejtett helyszíneire, ünnepeire is.

Ezek az apró kis „ingyenes” kiegészítések azok, amik miatt egyedi utunk, és ezért indítjuk évente csak egyszer. Legközelebb 2017. április 2.-án.

Miről más utunk, mint egy szokásos ázsiai körút?

Utunk igazi „bennfentes”, kulturális út. Magyar csoportvezetőnk sem hagyományos értelemben vett idegenvezető. Gyermekkora óta lelkes híve, kutatója Ázsia kultúrájának és történelmének. 1985 óta járja Ázsiát és nem turistaként. Hosszú éveket töltött el utunk állomásain és jelenleg is Ázsiában él, már több mint egy évtizede.

Buddhista szerzetesként igazán jó ismeri Japán, Kína, Hongkong és Thaiföld kultúráját, történelmét és mai életét. Ezért aztán biztosak vagyunk abban, hogy valami különlegeset, életre szóló élmény tudunk nyújtani Önnek az út során. Valami olyat, amire más utazási iroda nem képes.

 

UTIPROGRAMUNK

Rövid programleírás

Első nap – Budapest – Oszaka: Elindulás a Budapesti Liszt Ferenc repülőtérről menetrendszerű járattal Oszakába.

sakura04Cseresznyevirágzás Oszakában és a történelmi Japán

Második nap – Oszaka: Érkezés Oszaka Kanszai nemzetközi repülőterére: Túravezetőnk elviszi Önt a szállodába. Bejelentkezés után vacsora kerül felszolgálásra a hotel éttermében. Ha időnk engedi, fakultatív oszakai esti programjaink közül választhat.

Harmadik nap – Oszaka egész napos városnézés: Reggel 8.00-kor elindulunk 12 órás oszakai városnéző túránkra, amely során megtekintjük Oszaka legnevezetesebb látványosságait. Délelőtt meglátogatjuk az oszakai várkastélyt és az Issindzsi kolostort. Egy helyi japán étteremben elköltött ebéd után, túránkat a Sitennoi kolostorral folytatjuk, és végül egy nagy éjszakai séta keretében lesz lehetőségünk bevásárolni a Sinszájbasi-nál. Vacsora este 8.00 körül oszakai szállodánkban. Este oszakai fakultatív programjaink közül választhat.

Negyedik nap – Kyoto:Reggel kijelentkezés a szállodából, út Kiotóba. Ott egy egész napos városnéző túrára indulunk és meglátogatjuk az egykori japán főváros leghíresebb helyeit. Első állomásunk a Kinkaku-dzsi (Ginkakuji) kolostor lesz. Megebédelünk egy helyi japán étteremben, majd utunkat a Szandzsuszangendo és a Kiomizu-dera kolostoroknál folytatjuk. Vacsoránkra a szállodában este 7.00-kor kerül sor Kyotóban. Este fakultatív kiotói programjaink közül választhat.

Ötödik nap - Nara: Reggel továbbindulunk Nara - ba és megkezdjük egész napos városnéző túránkra, amely során megtekintjük Nara legnevezetesebb látványosságait, amely Japán első állandó fővárosa volt, és 710-ben alapult Heidzsoban, amely várost ma már Naraként ismerünk. Délelőtt meglátogatjuk a Todaidzsi és Kofukudzsi kolostorokat. Egy helyi japán étteremben elköltött ebéd után, csodás sétát teszünk az Iszuien kertben. A következő állomás a Josikien kert lesz, ahol egy hagyományos japán teaszertartáson vehetünk részt. Vacsora a szállodában este 7.00 körül. Este narai fakultatív oszakai programjaink közül választhat.

Hatodik nap - Himei – Kobe: Reggel továbbindulunk Himedzsibe. Egész napos városnéző túrán veszünk részt, mely során megtekintjük Himedzsi főbb látványosságait és a mesés erdei kolostorokkal tarkított Sosa-hegyet. Délelőtt meglátogatjuk a Himedzsi-kastélyt. Megebédelünk egy helyi japán étteremben, majd a kötélúton felmegyünk a Sosa-hegyre, az Engiodzsi erdei kolostorig. Utunk során látogatást teszünk a “Shosha no Santo” múzeumban. Vacsora a szállodában este 7.00 körül. Késő délután  Kobe-ba utazunk, ahol a szállásunk lesz. Vacsora a szállodában. Este kobei programjaink közül választhat.

Hetedik nap - Mt. Koja – Hong Kong: Reggel továbbindulunk utunk egyik legszebb részére a Koja hegységbe. A nap során számos fantasztikus történelmi helyszínt tekintünk meg, a varázslatos kolostorokkal és erdei ösvényekkel tarkított hegységben, majd egy helyi étteremben elköltött remek ebéd és a délutáni tovább indulink a repülőtérre és Hong Kong-ba utazunk.

Ez a nap a pihenésről, barangolásról szól a templomhegyen. Az előző hét zsúfolt programjai után erre bizony szükség van. Ráadásul ez egy csodálatos hely.

 

sakura05Tavaszünnep a modern és a tradicionális HONG KONG-ban

Nyolcadik nap - Hong Kong sziget leghíresebb látnivalói:Reggel 8.00-kor elindulunk egész napos Hong Kong-i városnéző túránkra, amely során megtekintjük Hong Kong főszigetének leghíresebb látnivalóit.  Bauhina Paza – Peak Tram – Victory Peak – Sky Terrace – Aberdeen halászfalu – Jumbo Kingdom étterem (dim saum ebéd) – a sziget déli része - Stanley Village – Stanley Market. Este fakultatív  programjaink közül választhat.

Kilencedik - A tradicionális Hong kong – esti hajós program- és a fényszimfónia: Reggel 8.00-kor elindulunk egész napos Hong Kong-i városnéző túránkra Lantau szigetére, amely során megtekintjük Hong Kong „üdülőszigetének” leghíresebb látnivalóit.  Ngong Ping Casle Car – Ngong Ping Village – Po Lin monastry – Big Buddha – Buddha Museum - vegetáriánus ebéd a kolostorban – Tai O halászfalu – tengeri hajókázás delfinlessel – Tsing Ma Bridge kilátó Clock Tower. Sétahajózás és műsoros vacsora a Viktória kikötőben és a fényszimfónia.

Tizedik nap - Hong Kong sűrűje – gyalog a felhőkarcolók között és a Mid Level – Phuket: Reggel 8.00-kor elindulunk egész napos barangolós Hong Kong-i szigeti városnéző túránkra. sok érdekes helyen megfordulunk.(Central MRT Station, Hollywood Road, Cat street, Man Mo Templom, Queen’s Road, Stanley Street, Graham Street, Gage Street,  Caine Road, Staunton Road, Lindhurst Terrace, Central Escalator, …) Utunk során a Soho-ban ebédelünk. Túránk végpontjáról egyenesen a reptérre menyünk és elrepülünk Phuketre. Ott transzfer a szállodába.

sakura06Songkran: A Thai Újév Phuketen

Tizenegyedik nap – tizenötödik nap – Phuket:Egy ilyen hosszú és élmény dús körút után jól fog esni a tengerparti pihenés, szórakozás. Ebbe a részbe „kötelező” látnivalókat beépíteni nem szabad, ezért nem is tettünk bele. DE... Phuket és környező szigetvilága egyike a még megmaradt földi Paradicsomoknak! Pihenése során szabadon választhat magának 40 féle, jórészt magyar idegenvezetéssel szervezett programunk, kirándulásunk között.

Tizenhatodik nap - Phuket és hazautazás: Délelőtt szabad program. Kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre. Indulás vissza, Budapestre. Várható érkezés a késő délutáni órákban.

 

Részletes program

Körutunk részletes programja egy 27 oldalas, az út egyes állomásait, a látnivalókat, a programokat részletesen ismertető, több mint 20 oldalas kiadvány. A katalógus képére kattintva tölthető le.

springtimeasia2017_cat_600x

 

A körút adatai

Név: Tavaszi virágzás Ázsiában 2017

Indulási időpont: 2017. április 2.

Állapot:  jelentkezés.

Ár: 930.000Ft

 

További információk kérése és jelentkezés:

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet